Wij zijn een TEAM.

In juni 1983 studeerde ik af als ‘gegradueerde/bachelor in de logopedie’. Ik startte meteen als zelfstandig logopediste, wat toen nog eerder ongewoon was. Op zoek naar "beter begrijpen" vatte ik in 2004 bij UGent de opleiding "Master in de pedagogische wetenschappen, optie onderwijskunde" aan, die ik vier jaar later afrondde. Hoewel ik niet het plan had om als pedagoog aan de slag te gaan, is het in de feiten toch wat anders gelopen. Of zoals Robert Long zingt: "het leven is een lange rij veranderingen." Op dit moment combineer ik ‘Het Klimtouw’ met een functie als stafmedewerker onderwijsinnovatie bij Howest, wat voor een mooie kruisbestuiving zorgt.

Ik ben sterk geboeid door alles wat te maken heeft met zelfregulatie, reflectie, het leren in de breedste zin van het woord,... kortom alles wat kan bijdragen tot de groei en bloei van mensen in het algemeen en van jonge mensen in het bijzonder. De manier waarop opvoeden, onderwijs en het maatschappelijke debat elkaar beïnvloeden en niet los te koppelen zijn van elkaar, vormt voor mij de basis voor proactief nadenken en handelen. Het 'hele plaatje' en hoe alles met alles in relatie staat, vind ik uitermate interessant, de spinnenweb van het leren in zijn breedste zin. ​​​​​​​Het toenemend aantal jaren op de teller, wat men ook wel als 'wijzer worden' omschrijft, leerde mij dat het proces van het samen zoeken minstens zo belangrijk en uitdagend is als het pasklare antwoord.

katelijn.vanrobaeys@klimtouw.be
0497/ 48 02 15

In juni 1994 studeerde ik af als Bachelor in de logopedie aan het vroegere HIPB Sint-Vincentius in Gent (nu Arteveldehogeschool.) Na mijn opleiding tot logopediste, koos ik ervoor om Pedagogische Wetenschappen te studeren aan de UGent. In 1999 behaalde ik ook het diploma Master in de Pedagogische Wetenschappen, optie orthopedagogiek. Meteen na mijn studies startte ik als logopediste in Het Klimtouw. Met een hart voor kinderen/jongeren en een gezonde dosis gedrevenheid en leergierigheid, ga ik elke dag aan de slag om kinderen zo goed mogelijk te begeleiden in hun leerproces. Daarnaast hecht ik veel belang aan het welbevinden en de betrokkenheid van kinderen. In een veilige omgeving creëer je optimale groeikansen. Onder het motto ‘nooit te oud om te leren’ school ik me graag bij door het volgen van studiedagen of bijscholingen.

Kristien Ottevaere
kristien.ottevaere@klimtouw.be
0486/ 88 80 30

In 2020 ben ik afgestudeerd als master in de logopedische wetenschappen aan de Universiteit van Gent.
Meteen na mijn studies ging ik aan de slag bij Het Klimtouw.
Ik hou ervan om kinderen te helpen en hen gemotiveerd te houden op een positieve manier voor de logopedische sessies.
Ik besteed dan ook graag aandacht aan het opbouwen van een vertrouwensband.

Ellen Van Beveren
ellen.van.beveren@klimtouw.be
0478/ 99 71 67